Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na nejjednodušší vanilkové muffiny s tvarohem | recept

Nejjednodušší vanilkové muffiny s tvarohem | recept. Muffiny v posledních letech rychle zdomácněly v našich kuchyních. A není divu, recepty na ně jsou jednoduché, rychlé a navíc se hodí i jako svačina do ruky. Drží kompaktní tvar a zbožňují je děti. Variant na muffiny je bezpočet, často stačí pohrát si s trochou fantazie a originální dezert je na světě. Vyzkoušejte následující univerzální recept na muffiny, kromě klasických ingrediencí obsahuje ještě tvaroh, který mu dodá na kyprosti.

Co je potřeba

  • 220 g polohrubé mouky
  • 1 lžičku kypřicího prášku
  • 70 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 220 g třtinového cukru
  • špetku soli
  • 1 lžičku vanilkové esence, případně dřeň z vyškrábnutého vanilkového lusku
  • špetku citronové kůry
  • 3 vejce
1

V prvním kroku si předehřejeme troubu na 170 °C. Připravíme si formu na muffiny, vymažeme ji, případně můžeme vyložit každý tvar papírovým košíčkem. To je vhodné hlavně v případě, kdy si muffiny berete s sebou jako svačinu do práce, do školy nebo třeba na výlet. Košíček pak zajistí, že se vám muffin nevydrolí do kabelky. Přichystáme si dvě mísy. V jedné míse smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, sůl a citronovou kůru.

2

Následně nakrájíme máslo na kostičky a necháme zcela změknout. Do druhé mísy rozklepneme vejce a lehce je prošleháme. Přidáme tvaroh, máslo, vanilkovou esenci nebo dřeň z vanilkového lusku a důkladně promícháme, aby se ingredience co nejvíce propojily. Pomoci si můžeme i ručním šlehačem.

3

V dalším kroku co nejrychleji smícháme suché suroviny s tvarohovou směsí. Není žádoucí, aby se z těsta stal hladký krém. Muffiny vyžadují naopak spíše hutnější konzistenci. Nakonec naplníme každou formu asi do dvou třetin.

4

Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Hotové muffiny necháme zchladnout a pak je vyjmeme z formiček. Zkonzumujeme je nejlépe do dvou dnů, pak začnou být sušší a drolivé.

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články