Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit cibulové čatní na černém pivu

Jak připravit cibulové čatní na černém pivu | recept na domácí cibulovou omáčku k masu a pokrmům. Červená cibule, černé pivo a ještě doplním poslední šperk do trojice, a to slaninu a myslím, že máte jasno o další pochoutce, která bude skvělým doplňkem k Vašim pokrmům. Jednoduše a během chvilky připravíte dokonalost jak k pečínce či párečkům, tak do hamburgerů či na topinku. Pojďme si dnes připravit cibulové čatní na černém pivu, které využijete v kuchyni snad ke všemu.

Co je potřeba

  • 50 g slaniny
  • ½ kg červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 0,5 l černého piva
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 2–3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
1

Červenou cibuli očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Stroužky česneku nadrobno nasekejte.

2

Slaninu nakrájejte na kostičky a v hrnci orestujte.

3

Do vypečené slaniny pak přidejte nakrájenou cibuli s česnekem, tymián a rozmarýn. Pokud máte bylinky čerstvé, neváhejte a použijte je místo sušených.

4

Směs za občasného míchání restujte. Jakmile cibule zavadne, přidejte cukr a vinný ocet, nechte odpařit a lehce zkaramelizovat.

5

Pak vše podlijte černým pivem a duste doměkka, téměř do marmeládové konzistence. V případě potřeby podlijte ještě vodou či černým pivem.

6

Připravené čatní podávejte buď jako doplněk například k pečenému masu, nebo jako základ na opečené pečivo, topinku.

Čatní můžete také vložit do sterilizovaných sklenic a uskladnit v lednici, kde vydrží až dva týdny.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.