Co je potřeba

  • 200 g vařených fazolí 
  • 3 větší sladkokyselé okurky
  • 1 bílá cibule
  • 50 g šunky nebo libového drůbežího masa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička rajského protlaku nebo kečupu
  • sůl
  • bílý jogurt podle potřeby
  • strouhaný křen podle chuti
1

Fazole na noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Fazole mohou být různých barev, salát bude pestřejší. Místo vaření luštěnin doma můžete koupit hotové fazole ve slaném nálevu.

2

Do misky ke studeným fazolím přidejte jemně nakrájenou šunku nebo libové drůbeží maso. Vhodné jsou kuřecí nebo krůtí prsa. Naložené okurky nakrájejte na kousky, stejně tak cibuli a vložte k fazolím a masu do misky. Používám bílou cibuli, protože má jemnější chuť, není tak štiplavá (můžete do salátu přidat i obyčejnou žlutou nebo červenou).

3

Na závěr promíchejte bílý jogurt se solí, protlakem a hořčicí. Směs vmíchejte do základu v misce. Ochuťte strouhaným křenem. Pozor na jeho množství, někteří citlivější jedinci ho špatně snášejí. Salát nechte vychladit a podávejte s celozrnným pečivem. Ozdobit ho můžete syrovou zeleninou nebo zelenou natí (zelenou částí pórku).

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)