Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kokosový krém z bílé čokolády | recept

Jak připravit kokosový krém z bílé čokolády | recept. Mlsání, které rozhodně není dietním, ale pro duši je přímo pohlazením. A věřte, že sladká bílá čokoláda rozpuštěná v lahodné smetaně, která je následně podmanivě ochucená voňavou směsí kokosu a mandlí, pohladit po duši rozhodně umí.

Co je potřeba

  • 200 g bílé čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g kokosového oleje
  • 60 g oloupaných mandlí
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce moučkového cukru
1

Nalámanou čokoládu na mírném ohni pomalu rozpouštějte ve směsi smetany a kokosového oleje. Smetanovým základem průběžně míchejte.

2

Do výkonného mixéru či sekáčku potravin vložte oloupané mandle, které pro snadnější rozdrcení můžete předem nahrubo nasekat. Přidejte k nim kokos s moučkovým cukrem a vše rozmixujte do co nejjemnější konzistence.

3

Mandlovo-kokosovou hmotu vmíchejte do sladkého smetanového základu a na mírném ohni za stálého míchání pár minut prohřívejteSměs začne probublávat, zhoustne a krásně zvláční.

4

Horký krém rozlijte do sklenic, nechejte v pokojové teplotě zcela vychladnout. Poté skladujte v lednici, kde bude připravený kdykoli budete potřebovat.

Touto dobrotou můžete potěšit i někoho blízkého. Stačí k tomu okrasná zavírací sklenička, pentlička na ozdobu a dárek pro radost máte hotový.

Místo cukru můžete do krému přidat med či oblíbený sladký sirup. Ten ovšem přidávejte až na úplný závěr do již hotového krému.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.