Co je potřeba

  • 300 g krůtího masa z prsou
  • 1 pórek
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 menší vejce
  • 2 kávové lžičky škrobu (Maizena, Solamyl)
  • trochu soli
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • olej

 

1

Maso nakrájejte na stejně velké úhledné kousky. Posypte je škrobem, přidejte vejce a maso dobře promíchejte tak, aby všechny kousky byly obalené. Nechte ho odpočinout a připravte si pór a ořechy.

2

Do studené pánve nalijte trochu oleje a přidejte jádra vlašských ořechů. Zahřejte a za stálého míchání ořechy opražte. Trvá to jen několik minut, dejte pozor, abyste jádra nespálili, zhořkla by. Opražená jádra vyjměte a odložte prozatím stranou. Pór očistěte a i se zelenou částí nakrájejte na kolečka nebo menší části, podle jeho velikosti.

3

Maso vhoďte do rozpáleného oleje a osmažte ze všech stran. Přidejte lžičku papriky a kolečka pórku. Zeleninu lehce posolte a jakmile trochu „zavadne“, směs v pánvi promíchejte. Sojovou omáčku přidejte v okamžiku, kdy bude pór poloměkký. Na závěr zakápněte octem. Ořechy přidejte do hotového pokrmu před podáváním. Vhodnou přílohou je rýže.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)