Co je potřeba

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 kelímek bílého jogurtu (cca 150 – 200 ml)
  • 1 vejce
  • kukuřičné lupínky – nejlépe kvalitní, do obyčejných lupínků je občas přidáván cukr nebo také ječný sladový výtažek, což je opravdu nevhodné u bezlepkové diety
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř či jiné koření na dochucení
  • trocha rostlinného oleje
1

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky – nugety a naložíme je do marinády připravené smícháním jogurtu, vejce, soli a koření. Necháme je marinovat v lednici nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin.

2

Poté je obalíme v kukuřičných lupíncích, které jsme si předem nadrtili třeba válečkem na těsto nebo v mixéru.

3

Obalené nugety umístíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je trochou rostlinného oleje a vložíme je do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C. Nugety pečeme zhruba 20 – 30 minut dozlatova.

4

Můžeme je podávat s vařenými či pečenými brambory nebo třeba s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

5

Vyzkoušejte brambory pečené v alobalu, které můžete přidat do trouby při pečení kuřecích nuget. Brambory jednotlivě zabalíme do alobalu spolu se snítkou rozmarýnu nebo jiné bylinky a pečeme zhruba 45 minut při teplotě 200 °C.

6

Ke kuřecím nugetám a pečeným bramborám se skvěle hodí lehký jogurtový dresink, který připravíme smíchaním malého kelímku bílého jogurtu se lžící kvalitní majonézy, čerstvými bylinkami (např. bazalkou, petrželkou či pažitkou), trochou citronové šťávy, nasekaným stroužkem česneku, solí a pepřem.

Tipy

Do jogurtové marinády můžeme pro obměnu přidat také nasekanou chilli papričku.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno