Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lehký rybí salát | recept

Lehký rybí salát | předpis. Ryby bychom do svého jídelníčku měli zařadit co nejčastěji. Jsou zdravé především díky obsahu omega-3 mastných kyselin, které udržují buněčné stěny pružné a výrazně snižují riziko srdečních chorob. Rybí maso je také významným zdrojem bílkovin, vitamínů a jódu. Přemýšlíte nad rychlou a zdravou večeří? Připravte si odlehčenou verzi rybího salátu s čerstvou zeleninou a ovocem.

Co je potřeba

  • 200 g naložených sleďů
  • 1 jablko
  • 3 jarní cibulky
  • 1 bílý jogurt (180 g)
  • 2 lžíce majonézy

Na domácí naložení sleďů:

  • 6 ks sledích filet
  • 200 ml octa
  • 200 ml vody
  • 2 lžičky soli
  • 40 g cukru krupice
  • 8 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
1

Pro přípravu rybího salátu lze použít hotové naložené filety sledě v oleji, z nichž salát budeme mít hotov opravdu bleskurychle. Domácímu se však jen máloco vyrovná, proto si můžete naložit rybu i doma. Před nakládáním sleďů nejprve odstraníme větší kosti a filety vložíme do skleněné nádoby. Poté svaříme ocet, vodu, sůl, cukr a koření a ještě vroucím lákem filety zalijeme. Uložíme do chladu, necháme tři až pět dní odležet a máme hotovo.

2

Naložené sledě a jablko nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vhodné misky, přidáme jarní cibulku pokrájenou na kolečka. Nakonec zamícháme jeden bílý jogurt a dvě lžíce majonézy.

Hotový rybí salát podáváme s čerstvým pečivem a uchováváme v chladničce nejdéle dva dny.

Do rybího salátu můžeme dle chuti přidat také ředkvičky, bílou ředkev nebo kedlubnu.

Autor: Mef | Zobrazit autorská práva

Foto: archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Malinové gazpacho | recept. Gazpacho je španělská studená polévka. Existuje mnoho variant, jejichž základem bývají vyzrálá rajčata. Podle následujícíh…