Jak připravit zdravější lívance z podmáslí | recept
14. Leden 2022
Zdravější lívance z podmáslí | recept. Lívance z podmáslí jsou velmi nadýchané a vláčné. V našem článku vám poradíme, jak tyto lívance připravit ve zdravější variantě z celozrnné špaldové mouky. Lívance z podmáslí nemusíte nechávat kynout, proto je budete mít hotové během chvíle. Chutnají skvěle třeba s javorovým sirupem.
Co je potřeba
- 250 g hladké špaldové mouky (nejlépe celozrnné)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce třtinového cukru
- 500 ml podmáslí
- 2 vejce
- rostlinný olej na smažení
- Část podmáslí můžete v těstě nahradit zakysanou smetanou.
- Do těsta je možné přidat čerstvé či mražené borůvky, ostružiny, brusinky, ořechy apod. Pro ozvláštnění jej lze dochutit vanilkou, skořicí, kakaem, strouhanou citronovou kůrou nebo kousky čokolády.
- Lívance z podmáslí se dají připravit i s přidaným jablečným, dýňovým či banánovým pyré.
Těsto promíchejte opatrně, mohou v něm zůstat i malé hrudky. Pokud byste jej příliš důkladně promíchali, nebyly by lívance tak nadýchané.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit domácí čokoládové soufflé | recept
Čokoládové soufflé | recept. Čokoládové suflé nebo soufflé je velmi rychlý dezert. Je nenáročný na přípravu, ale trochu náročnější na pečení. Správně…
Jak upéct malinový koláč s vaječným likérem | recept
Malinový koláč s vaječným likérem | recept. Podle následujícího receptu si upečete skvělý ovocný koláč s nezaměnitelnou vůní vaječného likéru. Koláč j…
Jak upéct prolévaný koláč se šlehačkou | recept
Prolévaný koláč se šlehačkou | recept. Tento dezert původně pochází ze Španělska, ale neznamená to, že na jeho přípravu potřebujete cizokrajné surovin…
Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept
Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept. Tyto řezy sice vyžadují delší čas na přípravu, ale přesto jsou poměrně jednoduché. Křehké čo…
Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlin…
Diskuze k článku