Jak připravit zdravější lívance z podmáslí | recept
14. Leden 2022
Zdravější lívance z podmáslí | recept. Lívance z podmáslí jsou velmi nadýchané a vláčné. V našem článku vám poradíme, jak tyto lívance připravit ve zdravější variantě z celozrnné špaldové mouky. Lívance z podmáslí nemusíte nechávat kynout, proto je budete mít hotové během chvíle. Chutnají skvěle třeba s javorovým sirupem.
Co je potřeba
- 250 g hladké špaldové mouky (nejlépe celozrnné)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce třtinového cukru
- 500 ml podmáslí
- 2 vejce
- rostlinný olej na smažení
- Část podmáslí můžete v těstě nahradit zakysanou smetanou.
- Do těsta je možné přidat čerstvé či mražené borůvky, ostružiny, brusinky, ořechy apod. Pro ozvláštnění jej lze dochutit vanilkou, skořicí, kakaem, strouhanou citronovou kůrou nebo kousky čokolády.
- Lívance z podmáslí se dají připravit i s přidaným jablečným, dýňovým či banánovým pyré.
Těsto promíchejte opatrně, mohou v něm zůstat i malé hrudky. Pokud byste jej příliš důkladně promíchali, nebyly by lívance tak nadýchané.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit domácí čokoládové soufflé | recept
Čokoládové soufflé | recept. Čokoládové suflé nebo soufflé je velmi rychlý dezert. Je nenáročný na přípravu, ale trochu náročnější na pečení. Správně…
Jak připravit bezlepkové čokoládové lívance s ovocem a tvarohem | recept
Bezlepkové čokoládové lívance s ovocem a tvarohem | recept. Recept na bezlepkové čokoládové lívance je (jak je již z názvu patrno) vhodný pro vše…
Jak upéct zdravější tvarohovou vánočku | recept
Zdravější tvarohová vánočka | recept. Vánoce se kvapem blíží, a pokud se chcete včas naučit splétat vánočku, určitě začněte co nejdřív. Pro tréni…
Jak upéct dvojctihodné koláče | recept
Dvojctihodné koláče | recept. Tyto koláčky si zamilujete. Nahoře jsou zdobené tvarohem, rozinkami nebo drobenkou a uvnitř v těstě se skrývá povidlová…
Jak upéct rychlou jablečnou roládu | recept
Rychlá jablečná roláda | recept. Piškotová roláda představuje chutný a navíc velmi rychle připravený dezert, který využijete při s…
Diskuze k článku