Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snadno udělat domácí müsli tyčinky | recept

Jak snadno udělat domácí müsli tyčinky | recept. Recept na zdravé mlsání se vždy hodí a tak vám nabízíme návod, jak si udělat domácí müsli tyčinky snadno a rychle doma. Směs na přípravu tyčinek si můžete udělat do zásoby. Dostanete-li chuť na sladkou a zdravou pochoutku, stačí přidat jen rozpuštěné máslo a med. Předem namíchanou směs uchovávejte ve sklenicích nebo dózách s dobře těsnícím víčkem.  

Co je potřeba

  • 150 g ovesných vloček
  • 1 lžička mleté cejlonské skořice
  • 50 g třtinového cukru
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 40 g sezamu
  • 40 g rozinek
  • 50 g sušených meruněk
  • 5 lžic tekutého medu
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50–100 g lískových ořechů nebo mandlí
  • 100 g másla
  • máslo na vymazání
1

Připravte si veškeré potřebné ingredience. Dodržujte hmotnost u jednotlivých přísad, ale druhy můžete libovolně zaměňovat. Z ořechů se hodí ještě kešu, pekanové, vlašské i jiné a meruňky lze také vyměnit za např. švestky, třešně. Rozinek je také více druhů, stačí si vybrat, mým favoritem jsou zelené rozinky s výrazně ovocnou chutí. Z uvedeného množství nakrájíte asi 12 kousků tyčinek.

2

Zapněte troubu na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 23 cm vymažte máslem. Sušené ovoce propláchněte vodou a nechte oschnout na papírové utěrce. Pak ho společně s ořechy nasekejte na menší kousky

Rozpusťe v hrnku máslo a smíchejte ho s medem a cukrem. Do směsi pak přisypejte všechny uvedené suroviny z receptu. Vše dobře promíchejte. 

3

Pomocí stěrky směs rozetřete do připravené formy a uhlaďte povrch do roviny. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25–30 minut do zezlátnutí. Nechte vychladnout ve formě a krájejte na tyčinky až studené müsli.

Jestliže směs předem namícháte a vložíte do hezké sklenice nebo dózy, můžete přidat cedulku s textem, jak postupovat dále a máte tzv. jedlý dárek pro přátele.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.