Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat sekanou

Jídlo, které mají rádi nejenom muži. Jednoduchý a lahodný pokrm pro sváteční neděli. Tak to je moje sekaná!

Co je potřeba

400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 vejce
2 žemle
mléko na navlhčení žemle
1 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
strouhanka podle potřeby
20-30 g slaniny

1

K mletému masu přidáme vejce, žemle navlhčené mlékem, nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše dobře promícháme.

2

Podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a vmícháme k masu.

4

Z hmoty si vytvoříme šišku, dáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody, přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme 25 minut.

5

Pak sekanou odkryjeme a pečeme do červena.

6

Podáváme s opečenými bramborami a dušeným zelím.

Na zahuštění lze do sekané přidat i trochu polohrubé mouky.
Povrch sekané můžeme potřít bílkem, aby byl povrch lesklý a hladký.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat vepřové špízy
Recept na vepřové špízy. Sejít se s rodinou a s přáteli, společně připravit výborné jídlo a pak si skvěle pochutnat, to přeci nemá chybu! Udělejte sob…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat čevapčiči
Toto jídlo je typické především pro Bosnu a Hercegovinu či Makedonii, zdomácnělo ovšem také po celé bývalé Jugoslávii. V balkánských zemích se podává…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat domácí prejt
Recept na domácí prejt. Chystáte se na prasátko a rádi byste si připravili něco podomácku? Právě pro Vás je tento recept na zabijačkovou pochoutku – n…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat uzené maso s jablkovým křenem
Voňavé uzené s domácím křenem zachutná jistě každému. Tentokrát si připravíme uzené maso s výtečným jablkovým křenem. Ďábelská kombinace s andělskou c…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…