Co je potřeba

400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 vejce
2 žemle
mléko na navlhčení žemle
1 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
strouhanka podle potřeby
20-30 g slaniny

1

K mletému masu přidáme vejce, žemle navlhčené mlékem, nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše dobře promícháme.

2

Podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a vmícháme k masu.

4

Z hmoty si vytvoříme šišku, dáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody, přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme 25 minut.

5

Pak sekanou odkryjeme a pečeme do červena.

6

Podáváme s opečenými bramborami a dušeným zelím.

Tipy

Na zahuštění lze do sekané přidat i trochu polohrubé mouky.
Povrch sekané můžeme potřít bílkem, aby byl povrch lesklý a hladký.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1.76923
Average: 1.8 (13 votes)