Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat sekanou z krůtího masa | recept

Dozlatova upečená domácí sekaná z mletého masa je stále oblíbenou klasikou a bez nadsázky můžeme říct, že i specialitou rodinných receptů. Dobrou domácí sekanou jen málokdo pohrdne. A nemusí být jen z vepřového a hovězího masa, má různé varianty. Nabízíme vám recept na výbornou krůtí domácí sekanou. Vyzkoušejte ji, bezpochyby vám bude chutnat.

Co je potřeba

  • 500 g krůtího masa
  • 2 namočené rohlíky
  • celé vejce
  • menší cibule
  • čerstvé bylinky
  • 1 lžíce brusinek (mohou být i sušené)
  • sůl
  • muškátový květ
1

Krůtí maso, nejlépe prsa, nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme vejce, rohlíky rozmočené v mléce nebo vodě, nadrobno nakrájenou cibulku, osolíme, případně podle chuti opepříme. Dále směs můžeme ochutit muškátovým květem a nasekanými bylinkami. Přimícháme lžičku brusinek, mohou být i sušené. Nezapomeneme přilít vodu, která pomůže směs spojit tak, aby hmota byla kompaktní. Nesmíme to však s vodou přehnat, sekaná by byla příliš řídká a neudržela by tvar. Pokud se to stane, můžeme to napravit přidáním trochou strouhanky.

2

Dobře zpracovanou masovou směs přeneseme na vymaštěný plech a pomocí ruky namočené ve studené vodě ji upravíme dohladka a do tvaru sekané.

3

Sekanou z krůtího masa dáme do vyhřáté trouby. Brzy po zapečení podle potřeby podlijeme ještě vodou a pečeme ji asi 50 minut. Hotová sekaná by měla mít nazlátlou barvu. Dobrou chuť!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články