Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept

Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím, že i vy si pochutnáte.

Co je potřeba

  • 300 g masa z uzené makrely
  • 125 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 cibuli
  • 1 lžíce kaparů
  • lžička sardelové pasty
  • pepř
  • sůl
  • citronová šťáva
1

Nejprve si připravte rybí maso. Uzenou makrelu rozevřete, odstraňte páteř a maso natrhejte na menší kousky. Kosti vyberte. V létě jsou uzené ryby rizikovou potravinou, proto pečlivě vybírejte, abyste koupili rybu opravdu čerstvou.

2

Otrhané rybí maso zalijte smetanou, stačí 12%, makrela obsahuje tuku dost. Vidličkou kousky rozmělněte, přidejte sardelovou pastu a vymíchejte hladký krém.

3

Přidejte nastrouhané, natvrdo vařené vejce a cibuli pokrájenou na drobné kousky. Osolte, opepřete a směs promíchejte.

4

 Nakonec vmíchejte kapary a podle chuti citronovou šťávu. Tento krok je možné vynechat a do pomazánky přidat lžíci rajčatového protlaku. Pomazánku mažeme na pečivo.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články