Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hermelínovou pomazánku s vejci | recept

Hermelínová pomazánka s vejci | recept. Máte rádi hermelínovou pomazánku, ale v létě nemáte odvahu koupit si ji v obchodě? Máme pro vás snadný recept, podle kterého si ji uděláte doma sami a nemusíte se obávat zažívacích potíží. Budete mít jistotu, že pomazánka je skutečně čerstvá. Pomazánku využijete ke svačině nebo na jednoduché chlebíčky.

Co je potřeba

  • 2 sýry hermelínového typu
  • 100 g šunkového salámu
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 středně velká cibule
  • 2 malé nebo 1 větší naložená okurka
  • 100 g majonézy
  • 100 g tatarky (lze nahradit krémovitou smetanou)
  • sůl
  • mletý pepř
1

Připravíme si všechny potřebné suroviny. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Salám si necháme v obchodě nakrájet na plátky, budeme mít snadnější práci s jeho následným krájením na proužky. Okurky rozstrouháme na hrubším nudličkovém struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu, aby pomazánka nebyla příliš řídká.

2

Hermelín nebo jinou značku stejného sýra pokrájíme nožem na drobné kousky. Cibuli a vejce také nadrobno nakrájíme. Všechny potřebné suroviny dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a tatarku či smetanu a promícháme.

3

Hotová pomazánka je ihned připravená k jídlu, ale chutná více, necháte-li ji v chladu alespoň hodinu odpočinout. Propojí se chutě a salát je vyváženější. Podáváme s pečivem.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články