Jak upéct florentinky | recept
Vánoční cukroví jménem florentinky k nám nejspíše dorazilo ze slunné Itálie. Vzhledově jsou florentinky podobné marokánkám, ale liší se použitými ingrediencemi, které jim dávají nevšední a velmi lahodnou chuť.
Co je potřeba
Suroviny na florentinky:
- 60 g másla
- 60 g třtinového cukru
- 30 g hladké mouky
- 60 g mandlových lupínků
- 60 g nahrubo nasekaných kandovaných třešní
- 30 g najemno nasekané kandované anděliky (nemusí být)
- 60 g nasekané kandované kůry z citrusů
Suroviny na ozdobu
- 180 g čokolády na vaření
- 1 lžička másla
Vyložte dva plechy pečicím papírem a rozpalte troubu na 180 °C. Lžící tvořte z těsta malé hrudky, které na plechu trochu rozplácněte. Nechte mezi nimi dostatek volného prostoru, protože florentinky se vlivem tepla ještě trochu roztečou. Pečte asi 10 minut, dokud placičky nezačnou zlátnout. Poté plech vyndejte z trouby. Nechte cukroví ještě dvě minuty odpočívat a pak ho opatrně přesuňte na chladný talíř nebo tác. Díky tomu vám florentinky nezhořknou a nebudou křehké.
Z této dávky těsta vytvoříte 22–24 kousků cukroví.
Diskuze k článku