Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct voňavé tvarohové řezy | recept na vanilkový zákusek

Jak upéct voňavé tvarohové řezy | recept na vanilkový zákusek. Když tvarohové, tak tvarohové a řádně, na plné čáře. Bez rušivých elementů typu mouka či prášek do pečiva. Jednoduše řezy plné tvarohu, pouze ruku v ruce s dokonalou kombinací sladkého sirupu, voňavé vanilky a výraznějších brusinek.

Co je potřeba

Uvedené množství je do formy o velikosti 11 cm x 21 cm (menší srnčí hřbet)

  • 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • ½ balíčku vanilkového pudinku (prášku)
  • 40 g datlového sirupu (lze i javorového, kukuřičného či lze zaměnit za klasický med)
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

+ hrst brusinek na posypání

1

V míse vyšlehejte dohladka tvaroh s datlovými sirupem a vajíčky.

2

Přidejte vanilkový pudinkový prášek a vanilkový extrakt (aroma).

3

Tvarohové těsto přemístěte do papírem vyložené formy a posypte brusinkami.

4

Řezy pečte v  troubě  předem vyhřáté na 180 ˚C, přibližně 50 minut. Povrch by měl být krásně nazlátlý a pružný na dotek. Neskutečně voňavě řezy nechejte ve formě vychladnout a pak dejte do lednice řádně zatuhnout. 

5

Dokonale vychlazenou přehlídku tvarohu nakrájejte ostrým nožem na řezy a už jen vychutnávejte.

  • Tvarohové řezy můžete nechat naprosto komplet tvarohové a brusinky vůbec nepřidat. Ovšem pak mi připadají takové strohé, holé. Kdybyste byli stejného názoru, vyzkoušejte je i s jinými dokonalými kombinacemi. Například čerstvé borůvky či nakrájené jahody jsou jak chuťově, tak barevně do řezů fajnové.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.