Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 150 g rukoly
  • 100 g hlávkového salátu
  • 8 třešňových rajčátek
  • 3 kyselé okurky
  • 4 kusy sušených rajčat
  • 1 lžíci mletých ořechů
  • 1 lžíci strouhaného parmezánu
  • 1 lžíci vinného octa
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • vícezrnné pečivo k podávání
1

V prvním kroku si opereme rukolu a hlávkový salát a osušíme je v odstředivce na salát. Třešňová rajčátka omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Rukolu, salát i rajčátka pak nasypeme do hlubší misky. Kyselé okurky nasekáme na drobné kostičky a vhodíme je do misky. Zeleninu promícháme, aby se jednotlivé ingredience rovnoměrně rozmístily.

3

V dalším kroku si přichystáme zálivku. Sušená rajčata vyjmeme ze skleničky a položíme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Následně je nakrájíme na co nejmenší kousky. Nasypeme je do menší misky, přilijeme vinný ocet a olivový olej. Citron omyjeme v teplé vodě a poválíme, pomačkáme ho a překrojíme na poloviny. Z jedné poloviny vylisujeme trochu šťávy, asi dvě lžičky, dle chuti i více, poté nalijeme k zálivce. Osolíme a opepříme a metličkou vše důkladně prošleháme, aby se olej dobře propojil s ostatními ingrediencemi.

4

Připravenou zálivku přelijeme přes zeleninu, přisypeme mleté ořechy a parmezán. Salát promícháme, aby zálivka rovnoměrně ochutila všechny suroviny. Pečivo rozpečeme v troubě nebo opečeme v topinkovači. Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme topinky a podáváme. Přeji dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno