Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu

Jak udělat rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu | recept na rychlé pohoštění. Někdy se stane, že potřebujete připravit rychlé pohoštění pro nenadálou návštěvu a nemáte moc času. Nabízím dvě varianty sýrových chuťovek, se kterými není moc práce a dobře chutnají. K jejich výrobě potřebujete jen suroviny, které máte běžně v chladničce k dispozici.

Co je potřeba

Kuličky ze sýru a tvarohu

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g strouhaného sýru
  • sůl podle chuti
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • hroznové víno bez pecek
  • celozrnný rohlík

Hermelínová pomazánka

  • 1 sýr Hermelín
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • jarní cibulka s natí nebo pórek
  • sůl
  • lžička kremžské hořčice
  • na spojení majonéza nebo hustý bílý jogurt
1

Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubé nudličky a utřete s měkkým tvarohem.

2

Vlašské ořechy umelte nebo rozmixujte. Kuličky hroznového vína omyjte a důkladně osušte. Na barvě hroznů nezáleží, ale je nutné počítat s tím, že modré hrozny obarví tvaroh a na řezu je to vidět. 

3

Část mletých ořechů vmíchejte do tvarohu a část si nechte na obalování kuliček. Pomazánku ochuťte rozetřeným česnekem a případně dosolte. Kuličky vína obalte ve slabé vrstvě pomazánky a nakonec v ořeších. Pokládejte je na plátek celozrnného rohlíku a spojte párátkem. Kuličku je možné podložit kouskem krájené šunky.

4

Hermelínovou pomazánku namícháte z jemně krájeného sýru, vajec uvařených natvrdo a jarní cibulky s natí nebo pórku. Všechny ingredience by měly mít přibližně stejnou velikost.

5

Ochuťte kremžskou nebo jinou pikantní hořčicí a dosolte podle vlastní chuti.

6

Nakonec přidejte majonézu nebo hustý bílý jogurt a promíchejte, aby se vše spojilo dohromady. Na toto množství stačí malý sáček majonézy, ale řiďte se především svojí chutí. 

7

Salát přeložte na talířek, ozdobte červenou paprikou a podávejte s pečivem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.