Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit paellu s chorizem

Jak uvařit paellu s chorizem | recept. Tento recept nemá s paellou, tak jak ji znáte ze zahraničních dovolených, téměř nic společného. Lákal mě název, čekala jsem něco jiného, ale nakonec jsem musela uznat, že i přes zavádějící název je toto rychlé jídlo chutné. Pokud vám nevadí uzeniny, stojí dnešní recept za vyzkoušení.

Co je potřeba

  • 300 g rýže
  • 2 chorizo klobásy (nebo jiné pikantní klobásy)
  • 1 velká cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 400 g krájených konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 150 g sýru balkánského typu
  • koriandrová nať
1

V pánvi nebo hrnci se silným dnem rozpalte olej. Na něm osmahněte kostičky cibule a plátky klobásy. Asi po 3 minutách smažení přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.

2

Přidejte propláchnutou rýži a míchejte ji až začne být „sklovitá“. Vše zalijte 0,5 l vývaru a duste pod pokličkou. Občas promíchejte.

3

Jakmile se tekutina vsákne do rýže, přilijte zbylý vývar a přidejte konzervovaná rajčata.

4

Dovařte rýži tak, aby byla al dente neboli na skus. Podávejte posypané rozdrobeným balkánským sýrem a lístečky koriandru. Solit není třeba.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat španělskou paellu | recept
Jak udělat španělskou paellu | recept. Paella je typické španělské jídlo z rýže, které se podobá rizotu. Paella pochází ze španělského města Valencie.…
Jak na rebarborový cheesecake
Sezóna rebarbory se již blíží, seznamte se tedy včas s možnostmi, jak tuto zeleninu dále využít. Pokud jste ještě nezkoušeli připravit z reb…
Jak připravit domácí prejt
Dnešní recept se rozhodně nedá považovat za zdravé jídlo, ale občas si dopřát třeba domácí prejt nikomu neuškodí. Prejt byl mojí nejoblíbenější zabíja…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.