Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit paellu s chorizem

Jak uvařit paellu s chorizem | recept. Tento recept nemá s paellou, tak jak ji znáte ze zahraničních dovolených, téměř nic společného. Lákal mě název, čekala jsem něco jiného, ale nakonec jsem musela uznat, že i přes zavádějící název je toto rychlé jídlo chutné. Pokud vám nevadí uzeniny, stojí dnešní recept za vyzkoušení.

Co je potřeba

  • 300 g rýže
  • 2 chorizo klobásy (nebo jiné pikantní klobásy)
  • 1 velká cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 400 g krájených konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 150 g sýru balkánského typu
  • koriandrová nať
1

V pánvi nebo hrnci se silným dnem rozpalte olej. Na něm osmahněte kostičky cibule a plátky klobásy. Asi po 3 minutách smažení přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.

2

Přidejte propláchnutou rýži a míchejte ji až začne být „sklovitá“. Vše zalijte 0,5 l vývaru a duste pod pokličkou. Občas promíchejte.

3

Jakmile se tekutina vsákne do rýže, přilijte zbylý vývar a přidejte konzervovaná rajčata.

4

Dovařte rýži tak, aby byla al dente neboli na skus. Podávejte posypané rozdrobeným balkánským sýrem a lístečky koriandru. Solit není třeba.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat španělskou paellu | recept
Jak udělat španělskou paellu | recept. Paella je typické španělské jídlo z rýže, které se podobá rizotu. Paella pochází ze španělského města Valencie.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.