Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct brownies řezy s krémovou nádivkou | recept

Jak upéct brownies řezy s krémovou nádivkou | recept. Až neuvěřitelné snadné a přitom tak fantastické. Řezy, které mají veškeré přednosti luxusních čokoládových brownies a honosí se navíc úžasnou lehkostí a nadýchaností. Tu jim dodá lahodná a vanilkou provoněná mléčná nádivka ze smetanového Cottage sýru.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20×20 cm a ¼ litrovému hrnečku k odvažování surovin

Na kakaové těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ¼ hrnku tmavého kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • ¼ hrnku mléka
  • 60 g másla
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce vanilkové esence

Na mléčnou nádivku:

  • 1 hrnek Cottage sýru
  • 1 vajíčko
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vanilkové esence

 

1

Veškeré suché suroviny potřebné na těsto, tedy mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, promíchejte ve větší míse.

2

V nádobě vhodné ke šlehání vyšlehejte elektrickými metlami do nadýchané pěny vajíčka, mléko, esenci a rozpuštěné máslo.

3

Do vaječné pěny postupně přisypávejte sypkou směs. Po přidání poslední části vznikne úžasně tmavé těsto hustší konzistence.

4

Těsto nechejte odpočívat a připravte si mléčnou nádivku. Pomocí tyčového mixéru vyšlehejte Cottage sýr včetně smetany v něm obsažené, vajíčko, cukr i škrob a provoňte vanilkovou esencí.

5

Nyní pečicím papírem vyložte připravenou formu a na její dno stěrkou rozetřete polovinu těsta.

6

Na těsto vlijte mléčnou náplň. Náplň je velice řídká, ale nemusíte mít obavy, během pečení opravdu ztuhne.

7

Nakonec z druhé poloviny těsta klaďte lžící na náplň bochánky, které se pečením téměř spojí a vytvoří tak krásnou mozaiku.

8

Naplněnou formu vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ˚ C (horkovzdušná trouba 160 ˚ C) a pečte 40-45 minut. Ke konci pečení raději špejlí zkontrolujte, zda je koláč dobře upečený. Pokud je špejle po zapíchnutí do středu koláče suchá, máte hotovo.

Nesmírně voňavou dobrotu nechejte ve formě zcela vychladnout, zatuhnout a teprve poté krájejte na řezy.

 Do těsta můžete použít i  černé kakao. Těsto s ním bude pak s bílou náplní opravdu kontrastní a řezy získají atraktivní vzhled.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.