Co je potřeba

  • míchané mleté maso
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • tymián
  • housky na hamburger
  • zelenina na oblohu
  • kečup
1

Maso vybíráme prorostlé, aby burger dobře chutnal, musí obsahovat alespoň 20 % tuku. Tuk je nositelem chuti a burger jen z libového masa by byl suchý. Maso si necháme nahrubo namlít nebo si ho umeleme sami. Jestliže si maso budete připravovat sami, pracujte s vychlazeným masem, lépe se mele.

2

K masu přidáme čerstvě mletý pepř – má výraznější aroma a chuť, sůl a trochu tymiánu. Mokrýma rukama utvoříme kulaté burgry. Děláme je o trochu větší, než jsou housky, do kterých je budeme vkládat. Při tepelné úpravě se zmenší.

3

Placičky vkládáme na rozpálenou mřížku a grilujeme z obou stran několik minut (cca 7 min. po každé straně). Maso musí zůstat šťavnaté. Hotové burgry nechte chvilku odpočinout a teprve pak s nimi pracujte dále.

4

Hotový burger vkládáme do rozkrojené housky potřené kečupem nebo dressingem, obložíme zeleninou podle chuti a ihned konzumujeme. Ať vám chutná.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.5
Average: 3.5 (2 votes)