Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct malinový koláč s vaječným likérem | recept

Malinový koláč s vaječným likérem | recept. Podle následujícího receptu si upečete skvělý ovocný koláč s nezaměnitelnou vůní vaječného likéru. Koláč je nejlepší v kombinaci s malinami, které jsou lehce nakyslé, a proto se skvěle doplňují se sladkou chutí vaječného likéru. Malinový koláč bude dobře chutnat, i pokud zaexperimentujete s jiným ovocem – například rybízem, angreštem nebo borůvkami. Vyzkoušejte si upéct lahodný malinový koláč s vaječným likérem.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 100 g škrobové moučky
  • ½  lžičky kypřicího prášku
  • 1 dl vaječného likéru
  • 250 g malin
  • tuk na vymazání formy

Na polevu si přichystejte:

  • 1 dl vaječného likéru
  • 100 g moučkového cukru
  • šlehačku nebo zakysanou smetanu k podávání
1

Nejprve si nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky máslo, aby snadno a rychle změklo. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme vejce. Polohrubou mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, směs pak po troškách vmícháváme do těsta. Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Následně do těsta po lžících přiléváme polovinu vaječného likéru a zapracujeme ho. Nakonec přidáme maliny, pokud máme mražené zachytíme šťávu a odložíme ji stranou. Formu na pečení, může být hranatá nebo kulatá, vymažeme tukem. Nalijeme do ní připravené těsto a uhladíme povrch.

2

Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu. Zda je koláč propečený, zkontrolujeme špejlí. Než se koláč upeče, připravíme si polevu. Ze zachycené malinové šťávy, zbylého vaječného likéru a moučkového cukru vymícháme hladkou polevu.

3

Upečený malinový koláč vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Vychladlý koláč rovnoměrně zalijeme polevou a necháme zaschnout.

4

Vložíte-li hotový koláč do lednice, nechte ho před podáváním chvíli stát při pokojové teplotě. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na malinové bezé | recept
Malinové bezé | recept. S bezé jsem se poprvé setkala v jedné vyhlášené kavárně v našem městě. Trochu jsem zapátrala v kuchařkách a zjistila jsem, že…
Jak upéct rybízový chlebíček | recept
Rybízový chlebíček | recept. Ovocné moučníky k létu patří. Chlebíček s rybízem si snadno a rychle upečete i bez vážení. Stačí suroviny na chlebíček od…
Jak upéct koláč s blumami | recept
Koláč s blumami | recept. Ovocné koláče všeho druhu prostě k letním měsícům neodmyslitelně patří. Proto není na škodu mít v rukávu více různých recept…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.