maso

Jak upéct pikantní kuřecí křidýlka | recept

Pikantní kuřecí křidýlka | recept. Kuřecí maso a křidýlka obzvlášť se staly oblíbenou pochoutkou připravovanou venku na grilu. Kuřecí maso je chutnější, naloží-li se předem do marinády. Receptů na kuřecí křidýlka je spoustu, a tak můžete zkoušet...

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z různých druhů mas. Často je z marinovaného jehněčího masa, ale setkáte se i s vepřovým, hovězím a...

Jak namíchat marinády na ryby a zeleninu | recepty

Jak namíchat marinády na ryby a zeleninu | recepty. Léto je v plném proudu, zasloužené dovolené také a griluje se více než jindy. Budou se vám možná hodit některé z  marinád, na něž si můžete přečíst recept v našem článku. Ať se Vám (nejen) léto...

Jak připravit slepici na paprice | recept

Slepice na paprice | recept. Slepice je v kuchyni, na rozdíl od ostatní drůbeže, tak trochu odstrčená. Málokdo ji v dnešní době zařadí do jídelníčku. Může za to hlavně to, že potřebuje delší dobu úpravy, má tužší maso. Ale když  si vezmete na pomoc...

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého...

Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept

Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i...

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept. Následující úprava hovězího masa má svůj původ ve Francii. Stejně jako mnoho jiných pokrmů má i tento recept více variací. Uvařit dobrý hovězí bourguignon není těžké, ale velmi zdlouhavé. Až ochutnáte, uvidíte...

Jak připravit Wellington z vepřové panenky | recept

Wellington z vepřové panenky | recept. Na „správný Wellington“ se používá pravá hovězí svíčková. Je to jídlo poměrně drahé, a proto se většinou podává při slavnostních příležitostech. Pro méně významné akce můžete udělat obdobu tohoto receptu z...

Jak upéct velikonoční sekanou | recept

Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velikonoce jsou svátkem pohyblivým a někdy se stane, že mladé kopřivy, lístky popence, medvědího česneku a...

Jak připravit krůtí směs se žampiony | recept

Krůtí směs se žampiony | recept. Krůtí maso si, vzhledem ke svým nutričním hodnotám, zaslouží být zařazováno do jídelníčku co nejčastěji. Krůtí maso se výborně hodí na minutková jídla. Jedno takové najdete v následujícím fotoreceptu. Připravte si...

Stránky