maso

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého...

Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept

Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i...

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept. Následující úprava hovězího masa má svůj původ ve Francii. Stejně jako mnoho jiných pokrmů má i tento recept více variací. Uvařit dobrý hovězí bourguignon není těžké, ale velmi zdlouhavé. Až ochutnáte, uvidíte...

Jak připravit Wellington z vepřové panenky | recept

Wellington z vepřové panenky | recept. Na „správný Wellington“ se používá pravá hovězí svíčková. Je to jídlo poměrně drahé, a proto se většinou podává při slavnostních příležitostech. Pro méně významné akce můžete udělat obdobu tohoto receptu z...

Jak upéct velikonoční sekanou | recept

Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velikonoce jsou svátkem pohyblivým a někdy se stane, že mladé kopřivy, lístky popence, medvědího česneku a...

Jak připravit krůtí směs se žampiony | recept

Krůtí směs se žampiony | recept. Krůtí maso si, vzhledem ke svým nutričním hodnotám, zaslouží být zařazováno do jídelníčku co nejčastěji. Krůtí maso se výborně hodí na minutková jídla. Jedno takové najdete v následujícím fotoreceptu. Připravte si...

Jak připravit kantonskou rýži | recept

Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné rodiny, neboť kniha je určena pro veřejné stravování a recepty jsou pro příliš velký počet porcí....

Jak uvařit kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept

Kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept. V lesích se dá, díky teplému počasí, najít mnoho druhů dobrých jedlých hub. Patříte-li mezi milovníky vycházek v přírodě, jistě si houby na oběd přinesete. Roste jich opravdu hodně...

Jak připravit živáňskou pečeni na grilu | recept

Živáňská pečeně na grilu | recept. Živáňská pečeně je slovenská specialita z vepřového nebo skopového masa. Je to jednoduché jídlo, dalo by se s nadsázkou říci 3 v 1 – obsahuje zároveň přílohu, zeleninu i maso. Na Živáňskou pečeni neexistuje...

Jak upéct rybu s jogurtem | recept

Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Rybí maso je dietní, lehce stravitelné a obsahuje mnoho důležitých látek pro lidský...

Stránky