Co je potřeba

Na těsto:

  • 7 bílků
  • 300 g moučkového cukru
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 100 g hrubé mouky
  • 3/4 prášku do pečiva

Na krém:

  • 250 g másla
  • 7 žloutků
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 6 polévkových lžic mléka
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky (polévkové lžíce plníme do roviny)
  • čokoládová poleva
1

Nejprve si připavíme tuhý sníh. Oddělíme si z vajec bílky a žloutky. Žloutky odložíme stranou, budeme je potřebovat na přípravu krému. Bílky dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.

2

Strouhaný kokos a hrubou mouku s práškem do pečiva promísíme a vmícháme do ušlehaného sněhu. Lehce obracíme, aby těsto bylo nadýchané. Promíchané těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Plech vymažeme tuhým tukem (máslem, Herou, Omegou) a vysypeme kokosem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění.

3

Na krém si připravíme nádobu s vodou (bude sloužit jako vodní lázeň), ve které budeme v další nádobě šlehat žloutky s cukrem. V hrnečku nebo misce si rozmícháme mouku s mlékem. Mícháme důkladně, aby se nám neutvořily hrudky. Mouku s mlékem pomalu přiléváme ke žloutkům šlehaných s cukrem ve vodní lázni (viz ilustrační fotografie). Vznikne nám hustá kaše. Necháme ji vystydnout a do chladné směsi můžeme, ale nemusíme přidat trochu rumu.

4

Utřeme 250 g másla a po malých částech přidáváme připravený žloutkový krém. Každou dávku žloutkové kaše důkladně zašleháme před přidáním další, jinak se nám krém srazí. Stane-li se nám to, vezmeme kousek másla, utřeme ho a po malých částech přidáváme sražený krém. Jiná možnost je postavit misku se sraženým krémem do horké vody, míchat do rozpuštění tuku a pak nepřetržitě míchat do opětovného vychladnutí (nejlépe na studené podlaze nebo okně).

5

Upečený korpus natřeme hotovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Korpus podle chuti můžete potřít marmeládou nebo pokapat rumem. Hotové řezy necháme v chladu dostatečně ztuhnout.

6

Řezy krájíme na čtverce nožem namočeným v horké vodě, aby se nám čokoláda nelámala. Přidáním lžíce oleje do polevy se budou řezy krájet lehčeji. Řezy vinou kokosu nejsou jako podle pravítka, korpus je lehce rozčepýřený. Jsou ale moc dobré.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.545455
Average: 4.5 (11 votes)