Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct rychlé jahodové řezy

Jak upéct rychlé jahodové řezy

Jahodová hitparáda pokračuje a nabízím další recept. Na své si přijdou všichni ti, co neradi tráví čas v kuchyni. Řezy s jahodovým krémem jsou hotové za chvilku bez nějaké velké námahy. Vyzkoušejte je a věřím, že vám budou chutnat. Povedou se určitě.

Co je potřeba

Těsto:

  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku na pečení

Krém:

  • 500 g jahod
  • 1,5 bal. vanilkového pudinku nebo Zlatého klasu
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • 125 g másla
  • čokoláda na polevu

 

1

Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přilijte vodu, olej a promíchejte. Nakonec přidejte mouku promísenou s kypřicím práškem, vše důkladně spojte do hustější tekuté hmoty. 

Jak upéct rychlé jahodové řezy | základ
2

Menší pekáček pomažte tukem a vysypte moukou. Vlijte těsto, stěrkou ho uhlaďte a upečte v troubě při 180 °C. Upečeno bude přibližně za 15 minut. Čas je orientační a může se lišit v závislosti na druhu spotřebiče. Upečený korpus nechte vychladnout.

Jak upéct rychlé jahodové řezy | těsto
3

Jahody omyjte a zbavte kališních lístků. Rozmixujte je ponorným mixerem. V předepsaném množství vody rozmíchejte pudinkový prášek a spolu s cukrem ho přidejte k rozmixovanému ovoci. Směs uvařte stejně jako by to byl klasický pudink – do zhoustnutí. V horké směsi rozpusťte máslo a dobře ho zapracujte. Krém nechte vychladnout ve vodní lázni, občas ho zamíchejte.

Jak upéct rychlé jahodové řezy | jahody
4

Mírně vlažný krém rozetřete na upečený korpus a uhlaďte. Dejte moučník ztuhnout na chladné místo a studený polijte rozpuštěnou čokoládou. Zdobit můžete podle vlastní fantazie.

Jak upéct rychlé jahodové řezy | mix
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.