Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct rychlé jahodové řezy

Jahodová hitparáda pokračuje a nabízím další recept. Na své si přijdou všichni ti, co neradi tráví čas v kuchyni. Řezy s jahodovým krémem jsou hotové za chvilku bez nějaké velké námahy. Vyzkoušejte je a věřím, že vám budou chutnat. Povedou se určitě.

Co je potřeba

Těsto:

  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku na pečení

Krém:

  • 500 g jahod
  • 1,5 bal. vanilkového pudinku nebo Zlatého klasu
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • 125 g másla
  • čokoláda na polevu

 

1

Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přilijte vodu, olej a promíchejte. Nakonec přidejte mouku promísenou s kypřicím práškem, vše důkladně spojte do hustější tekuté hmoty. 

2

Menší pekáček pomažte tukem a vysypte moukou. Vlijte těsto, stěrkou ho uhlaďte a upečte v troubě při 180 °C. Upečeno bude přibližně za 15 minut. Čas je orientační a může se lišit v závislosti na druhu spotřebiče. Upečený korpus nechte vychladnout.

3

Jahody omyjte a zbavte kališních lístků. Rozmixujte je ponorným mixerem. V předepsaném množství vody rozmíchejte pudinkový prášek a spolu s cukrem ho přidejte k rozmixovanému ovoci. Směs uvařte stejně jako by to byl klasický pudink – do zhoustnutí. V horké směsi rozpusťte máslo a dobře ho zapracujte. Krém nechte vychladnout ve vodní lázni, občas ho zamíchejte.

4

Mírně vlažný krém rozetřete na upečený korpus a uhlaďte. Dejte moučník ztuhnout na chladné místo a studený polijte rozpuštěnou čokoládou. Zdobit můžete podle vlastní fantazie.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.