Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ďábelské kuřecí kousky | recept

Ďábelské kuřecí kousky | recept. Smažená jídla by se měla zařazovat do jídelníčku jen výjimečně, neprospívají našemu zdraví. Jak už to ale tak většinou bývá, nezdravá jídla většinou dobře chutnají. Uvedený recept je toho důkazem. Neuvádím záměrně množství potřebných surovin, to se odvíjí podle počtu připravovaných porcí. Kuřecí maso se nebojte zaměnit za krůtí, králičí nebo jiný druh, pochutnáte si stejně dobře.

Co je potřeba

  • kuřecí prsní řízky
  • mléko
  • vejce
  • mleté chilli koření
  • bramborové chipsy
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej nebo jiný tuk na smažení
1

Připravte si kuřecí maso. Nezáleží na tom, jakou část kuřete budete zpracovávat. Obalovat můžete menší části i větší prsní řízky. Doporučuji obalovat menší kousky, nejlepší je totiž jejich „obal“. Porce masa nasolte, případně naklepejte paličkou.

2

V hlubší misce si připravte směs z mléka, vajec a hladké mouky promíchané s chilli kořením. Pálivé koření můžete nahradit jiným, oblíbeným. Vše vyšlehejte metlou, musí vzniknout hustější těstíčko, které nebude z masa stékat. V těstíčku obalte připravené kousky masa.

3

Do talíře nebo jiné nádoby rozdrobte bramborové lupínky. Stačí ty nejběžnější, klidně i ochucené. Chcete-li brambůrky nahradit, doporučuji kukuřičné cornflaky. Kousky omočené v těstíčku obalte v brambůrkové drti. Lupínky nijak nepřimačkávejte, nechte je načechrané.

4

Obalené maso vkládejte na pánev do rozpáleného tuku. Z obou stran osmažte. Po vyjmutí papírovým ubrouskem odstraňte přebytečný tuk a můžete servírovat. Jsou výborné i studené s chlebem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.